Hoppa till sidans innehåll

Kurser


Kurser inomhus

För att få säkra en annan klättrare på topprep på klätterväggen i Tarfalahallen krävs minst grönt kort. För att få ledklättra och ledsäkra krävs rött kort. Kiruna klätterklubb arrangerar kurser för såväl grönt som rött kort.

 

Grönt kort för topprepsklättring inomhus

Passar dig som vill börja klättra och vill kunna säkra en annan klättrare. Kurstillfällena annonseras i första hand på Kiruna klätterklubbs facebooksida och anmälningsprincipen först till kvarn gäller. Kurserna brukar bli fullbokad inom ett dygn så det gäller att vara snabb med sin anmälan. 

Kursavgiften är 700 kr och då inkluderas ett kalenderårs medlemskap i Kiruna klätterklubb som innefattar en olycksförsäkring. Även de arbetsplatser som omfattas av friskvårdsavtalet betalar 700 kr i kursavgift. I avtalet är det sedan väggavgiften som ingår.

 

Rött kort för ledklättring och ledsäkring inomhus

Passar dig som har klättrat regelbundet under minst ett år och känner dig helt säker på momenten som ingår i topprepssäkring. Du orkar att klättra flera leder under ett pass på grad 5B-5C. Kurstillfällena annonseras i första hand på Kiruna klätterklubbs facebooksida och anmälningsprincipen först till kvarn gäller. Kurserna brukar bli fullbokad inom ett dygn så det gäller att vara snabb med sin anmälan.

Kursavgiften är 500 kr för medlemmar i Kiruna klätterklubb. Även de arbetsplatser som omfattas av friskvårdsavtalet betalar 500 kr i kursavgift. I avtalet är det sedan väggavgiften som ingår.

 

Uppklättring för grönt kort och rött kort

Om du redan är helt säker på momenten som ingår i topprepssäkring eller ledklättring samt ledsäkring kan du göra enbart en uppklättring för att ta grönt kort eller rött kort. Du får då ett försök att visa dina kunskaper för en instruktör som gör en bedömning om du har de kunskaper som krävs. 

Vi bedömer enligt Svenska klätterförbundets normer. För att själv avgöra om du är redo för en uppklättring kan du se filmen om topprepsklättring för grönt kort på Youtube. Eller läsa kursnormen för rött kort. Är du det minsta osäker rekommenderar vi att du istället går en kurs hos oss.

En uppklättring kostar 100 kr för medlemmar i Kiruna klätterklubb. Kontakta This is a mailto link för att boka en uppklättring

 

Kurser utomhus

Vi arrangerar också kurser i klippklättring utomhus. Håll utkik här på hemsidan och facebooksidan för annonsering av kurserna.

Nu finns info om sommaren 2019:s kurser uppe HÄR.

Uppdaterad: 04 MAJ 2018 15:18 Skribent: Lin Eriksson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Kiruna Klätterklubb - Klättring
Box 103
98122 Kiruna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Kontakt@kirunaklatte...